4. Tala Fou

E faigata ona maka tioata?O lenei aafiaga fa'ailoga leisa e matua ofoofogia tele!

I le 3500 TLM, na muamua faia ai e tagata Aikupito anamua tioata.Talu mai lena taimi, i le vaitafe umi o le talafaasolopito, tioata o le a aliali mai i taimi uma i le gaosiga ma tekinolosi poʻo le olaga i aso uma.I ona po nei, o mea eseese tioata mataʻina ua tulaʻi mai le tasi ma le isi, ma o loʻo faʻaleleia pea le gaosiga o tioata.

O tioata e masani ona faʻaaogaina i suʻesuʻega faʻafomaʻi ma atinaʻe atinaʻe ona o le maualuga o le manino ma le lelei o le felauaiga o le malamalama, e pei o faʻamau suʻega masani, fagu, ma ipu.E masani foi ona faʻaaogaina mo le afifiina ona o le maualuga o le kemisi ma le lelei o le ea.fualaau faasaina.A'o fa'aoga lautele le tioata, o le mana'omia mo le makaina tioata ma mata'itusi na maua mai ai ua faasolosolo malie lava ona tosina atu i ai tagata.

togitogiga masani i luga o tioata e aofia ai: auala togitogiga teuteu, o lona uiga, o le faaaogaina o vailaau-etchant e corrode ma togitogiga tioata, togitogiga naifi tusi lesona, togitogiga faaletino i luga o le mata tioata ma se naifi togitogiga faapitoa, ma se masini faailoga leisa.

Aisea e faigata ai ona maka tioata?

E pei ona tatou iloa uma, o le tioata ei ai se faaletonu, o lona uiga, o se oloa maʻaleʻale.O le mea lea, afai o le faagasologa e faigata ona malamalama i lenei tikeri i le taimi o le gaosiga o tioata, o le le lelei o le gaosiga o le a mafua ai ona aveese mea.E ui lava e mafai e le laser ona faʻatino lelei le gaosiga o mea eseese, ae afai e filifilia le laser pe faʻaaoga sese, o le a mafua ai ona faigata le gaioiga.

E mafua ona pe a tupu le laser i luga o le tioata, o se vaega o le malamalama o le a atagia i luga, ma le isi vaega o le a faʻasalalau saʻo.Pe a faʻailoga leisa i luga o le tioata, e manaʻomia le malosi malosi, ae afai e maualuga tele le malosi o le malosi, o le a tupu ai le taʻe poʻo le paʻu;ma afai e maualalo tele le malosi o le malosi, o le a mafua ai ona goto togitogi pe le mafai ona togi saʻo i luga.E mafai ona iloa e oʻo lava i le faʻaaogaina o lasers e faʻatautaia ai tioata e faigata.

Pe faigata ona maka tioata O le fa'ailoga leisa lea e matua ofoofogia tele (10)

E faʻafefea ona foia le faʻafitauli o le makaina o tioata?

Ina ia foia lenei faafitauli, e manaʻomia se suʻesuʻega faʻapitoa o faʻafitauli faʻapitoa.O le makaina o le mata tioata e mafai ona vaevaeina i le makaina i luga o le tioata faʻafefeteina ma le makaina i luga o le mata tioata mafolafola.

- Fa'ailoga tioata fa'afefe

Fa'aaafia mea: O le gaosiga o tioata fa'afefeteina o le a a'afia i luga o le pi'o.O le maualuga o le malosi o le laser, o le suʻesuʻeina o auala ma le saoasaoa o le galvanometer, o le nofoaga taulaʻi mulimuli, o le loloto o le faʻaogaina o le nofoaga ma le vaaiga vaʻaia o le a aʻafia uma ai le gaioiga o le tioata faʻafefe.

Fa'atinoga fa'apitoa: Aemaise lava i le taimi o gaioiga, o le ae iloa ai o le gaioiga o le fa'aogaina o le mata tioata e matua leaga lava, pe leai fo'i se a'afiaga.E mafua ona o le loloto o le taulaiga o le vaega malamalama e papa'u tele.

M², lapo'a lapo'a, mata tioata, ma isi mea e a'afia ai le loloto o le taula'i.O le mea lea, e tatau ona filifilia se leisa e iai le lelei o le uila ma le vaapiapi lautele.

E faigata ona maka tioata O le fa'ailoga leisa lea e matua ofoofogia tele (11)

- Fa'ailoga tioata mafolafola

Fa'aaafia mea: malosi pito i luga, lapo'a fa'ai'u taula'i, ma le saosaoa galvanometer o le a a'afia sa'o ai le fa'agaoioiga i luga ole tioata mafolafola.

Fa'atinoga fa'apitoa: O le fa'afitauli sili ona taatele i lona fa'agaioiina o le fa'aaogaina lea o leisa masani mo le fa'ailoga tioata mafolafola, e ono fa'asolo i le tioata.E mafua ona o le maualuga o le malosi e maualalo tele ma le malosi o le malosi e le lava le faʻaogaina.

E faigata ona maka tioata O le fa'ailoga leisa lea e matua ofoofogia tele (1)

O le maualuga o le malosi e a'afia i le lautele o le pulupulu ma le taimi.O le vaapiapi o le lautele o le pulupulu, o le maualalo o le taimi ma le maualuga o le malosi maualuga.Ole malosi ole malosi e a'afia ile la'au lelei M2 ma le tele ole lapo'a.

Aotelega: E le faigata ona iloa pe o se tioata mafolafola po o tioata curved, lasers ma sili atu le malosi pito i luga ma M2 tapulaʻa e tatau ona filifilia, lea e mafai ona faʻaleleia lelei le lelei o le faʻaogaina o tioata.

O le a le laser sili mo le makaina tioata?

Ultraviolet lasers ei ai tulaga lelei masani i le gaosiga o tioata.O lona umi o le galu, vaapiapi lautele o le pulupulu, malosi malosi, maualuga maualuga, saoasaoa vave o le malamalama, e mafai ona faʻaumatia saʻo fusi vailaʻau o vailaʻau, ina ia mafai ona malulu e aunoa ma le faʻamafanafanaina i fafo, ma o le a leai se deformation o ata ma lanu uliuli pe a uma ona fa'agaoioia.E matua faʻaitiitia ai le faʻaalia o oloa faʻaletonu i le tele o gaosiga o tioata maka ma aloese mai le faʻaumatia o punaoa.

O le a'afiaga autu o le UV laser makaina masini o le motusia sa'o le filifili mole o le mea e ala i leisa puupuu-galu umi (e ese mai le fa'asao o le mea i luga o le mea na gaosia e le laser galu-umi e fa'aalia ai le mea loloto) e fa'aalia. le mamanu ma tusitusiga e togitogia.O le mea e taulaʻi i ai e matua laʻititi lava, e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le masini i se tulaga tele ma e itiiti le faʻaogaina o le vevela, lea e fetaui lelei mo le vaneina o tioata.

E faigata ona maka tioata O le fa'ailoga leisa lea e matua ofoofogia tele (7)
E faigata ona maka tioata O le fa'ailoga leisa e matua ofoofogia tele (8)

O le mea lea, BEC UV laser makaina masini o se meafaigaluega lelei mo le gaosia mea maaleale ma ua faʻaaogaina lautele i le fanua o tioata maka.O ona mamanu faʻailoga laser, ma isi, e mafai ona oʻo atu i le micron level, lea e taua tele mo le faʻatau oloa.

E faigata ona maka tioata O le fa'ailoga leisa e matua ofoofogia tele (9)


Taimi meli: Au-03-2021